De populairste films van 2024: Een gedenkwaardig filmjaar

2024 is een uitzonderlijk jaar geweest voor de filmwereld, met een breed scala aan films die wereldwijd het publiek hebben geboeid.

Van epische sci-fi-avonturen tot hartverwarmende drama’s, de populairste films van dit jaar tonen de breedte en diepte van de hedendaagse cinema. Hier zijn enkele van de meest opvallende films die 2024 hebben gedefinieerd.

Dat schrijft het online nieuwsmedium Het laatste nieuws van vandaag.

Dune: Part Two

Denis Villeneuve’s “Dune: Part Two” zet de saga van Paul Atreides voort, gespeeld door Timothée Chalamet, terwijl hij zich samen met Chani en de Fremen voorbereidt op de strijd tegen de onderdrukkende krachten die hun wereld bedreigen.

Deze visueel verbluffende en narratief rijke film heeft zijn plaats als moderne sci-fi-meesterwerk bevestigd. Met een sterrencast waaronder Zendaya, Rebecca Ferguson en Javier Bardem, kreeg de film lovende kritieken en enorme kassuccessen​​.

Godzilla x Kong: The new empire

De nieuwste toevoeging aan de Monsterverse-franchise, “Godzilla x Kong: The New Empire”, bouwt voort op de explosieve confrontatie van zijn voorganger.

Deze film biedt een nieuw cinematografisch avontuur dat de fans van de franchise zeker zal bekoren. Ondanks gemengde kritieken bleef de film een publieksfavoriet dankzij de spectaculaire monstergevechten en visuele effecten.

Kung Fu Panda 4

“Kung Fu Panda 4” brengt de geliefde Drachenkrijger Po terug voor een nieuw avontuur. Na drie adembenemende avonturen blijft Po de wereld beschermen met zijn onverschrokken moed en vechtkunsten.

Hoewel sommige critici suggereerden dat de franchise misschien zijn hoogtepunt heeft bereikt, bleef de film populair bij jongere kijkers en fans van de serie​.

Kingdom of the planet of the apes

“Kingdom of the Planet of the Apes”, geregisseerd door Wes Ball, blaast nieuw leven in de wereldwijde, epische franchise. De film speelt zich meerdere generaties na de heerschappij van Caesar af en introduceert nieuwe personages en visuele elementen die zowel critici als fans wisten te bekoren.

De film wist het publiek te boeien met zijn rijke visuele stijl en diepgaande personages​.

Bad Boys: Ride or die

Will Smith en Martin Lawrence keren terug in “Bad Boys: Ride or Die” met hun iconische mix van actie en komedie.

Hoewel de film niet veel nieuws toevoegt aan de franchise, blijft hij geliefd vanwege de chemie tussen de hoofdrolspelers en de spannende actiesequenties. Het was een hit bij zowel oude als nieuwe fans​.

Ghostbusters: Frozen empire

De nieuwste toevoeging aan de Ghostbusters-franchise, “Ghostbusters: Frozen Empire”, volgt een nieuwe generatie spokenjagers in hun strijd tegen bovennatuurlijke bedreigingen.

Hoewel de kritieken gemengd waren, trok de film een groot publiek dankzij zijn nostalgische waarde en spannende verhaallijn​

Green border

“Green Border” van Agnieszka Holland biedt een aangrijpende kijk op de ervaringen van vluchtelingen die heen en weer worden geslingerd tussen Belarus en Polen.

De film, die zowel moeilijk als hoopvol is, belicht de menselijke kant van de vluchtelingencrisis en werd geprezen om zijn diepgaande en menselijke benadering van een actueel thema​.

Hit man

Richard Linklater’s “Hit Man” is een komedie-thriller die het verhaal vertelt van een professor uit New Orleans die een talent ontdekt voor het spelen van huurmoordenaars voor de politie.

Ondanks dat de film geen volledige bioscooprelease kreeg, werd hij geprezen om zijn entertainmentwaarde en werd hij een hit op streamingdiensten​.

The taste of things

“The Taste of Things” van Tran Anh Hung, met Juliette Binoche en Benoît Magimel, is een romantisch periodedrama dat zich afspeelt in het 19e-eeuwse Frankrijk.

De film combineert culinair genot met diepgaande menselijke relaties en werd geprezen om zijn visuele pracht en meeslepende verhaal.

Io capitano

“Io Capitano” van Matteo Garrone vertelt het verhaal van twee Senegalese jongens die proberen Italië te bereiken. De film is een rauw en ontroerend avontuur dat de realiteiten van de migrantenervaring niet suikercoat. Het gevoelige en relevante verhaal wist het publiek te raken en werd een belangrijke film in 2024​.

Deze films hebben elk op hun eigen manier bijgedragen aan een gedenkwaardig filmjaar, waarin zowel de verbeeldingskracht als de realiteit van het menselijk bestaan centraal stonden.